UPDATE: Antwerp stelt fans gerust: ‘Voorlopig enkel drankverbod voor 1 wedstrijd'

UPDATE: Antwerp stelt fans gerust: ‘Voorlopig enkel drankverbod voor 1 wedstrijd'

04-10-2019 07:46 Laatste update: 09:27
18

Royal Antwerp FC staat erom bekend een zeer fanatiek publiek te hebben. Soms loopt het ook al eens uit de hand. Dat heeft bij deze ook gevolgen, want Antwerp wil op de hoofdtribune gaan drank meer zien, aldus Het Nieuwsblad.

Het nieuwtje gaat in vanaf de thuiswedstrijd tegen Standard van komende zondag. Supporters zullen op Tribune 1 geen drank mogen nuttigen. Antwerp wil zo een signaal geven dat het absoluut gedaan moet zijn met het gooien van bier.

Sterk signaal
Algemeen manager Sven Jaecques verklaart die beslissing. "We hopen dat de fans hun lesje geleerd hebben en zelf gaan beseffen dat dit niet thuishoort op de Bosuil", doet hij zijn verhaal. "We doen dat niet zomaar. Alle sancties die we vorig seizoen gekregen hebben voor het gooien van bier kwamen door supporters op de hoofdtribune."

In  de toekomst hoopt Jeacques dat andere clubs hetzelfde voorbeeld volgen. "Wij willen nu onze verantwoordelijkheid opnemen en ons veiligheidsbeleid consequent verder uitvoeren. Hopelijk gaan andere clubs dat ook doen."

Update: In een statement op de webstek van Antwerp laat de club weten dat het drankverbod tegen Standard Luik in hoofdtribune enkel voor één wedstrijd is. ‘Deze maatregel geldt enkel voor de hoofdtribune (Tribune 1), omdat het helaas duidelijk is geworden dat dergelijke incidenten hoofdzakelijk daar plaatsvinden, en geldt voorlopig enkel voor 1 wedstrijd’ klink het.