Standard beleeft moeilijke avond tegen b-elftal van Arsenal en krijgt pandoering

03-10-2019 22:50
37

Standard Luik heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League niet kunnen winnen. De Rouches van Michel Preud'homme gingen zwaar onderuit op het veld van Arsenal: 4-0.

De thuisploeg trad aan met een veredeld b-elftal in het Emirates Stadium, maar eiste meteen het balbezit op. Standard kon even standhouden, tot Arsenal na een kwartier een versnelling hoger schakeld. Kieran Tierney schilderde de bal op het hoofd van Gabriel Martinelli en die kopte fraai binnen aan de eerste paal. Nog geen twee minuten later sloeg Martinelli alweer toe.

De Braziliaanse aanvaller kapte zich vrij in de zestien en krulde zijn tweede van de avond in de verste hoek. Standard verloor daarna even de pedalen. Joe Willock spaarde de Rouches eerst nog, maar knalde in minuut 22 een rebound voorbij Standard-doelman Vanja Milinković-Savić. Arsenal nam na de 3-0 een beetje gas terug, maar Standard kreeg zelfs dan geen voet aan de grond in Londen.

Ook na de pauze was Arsenal heer een meester. Martinelli kwam een paar dicht bij zijn derde doelpunt, maar het was uiteindelijk Real Madrid-huurling Dani Ceballos die de 4-0 liet optekenen. De doelpuntenhonger van Arsenal was daarna nog niet gestild. Milinkovic-Savic bleef in een schietkraam staan, maar de Arsenal slaagde er niet meer in een vierde doelpunt te maken.

De tweede wedstrijd in groep F van de Europa League eindigde op een overwinning voor Frankfurt. De Duitsers pakten de drie punten tegen het Portugese Guimaraes dankzij een doelpunt van Evan Ndicka. Arsenal gaat nu alleen aan de leiding in groep F met zes punten. Standard en Frankfurt volgen op de tweede plaats met drie punten. Guimaraes blijft puntenloos vierde.