Vraagtekens bij rol van Arnesen: Daar zijn ze volgens mij nu ook achter gekomen

Vraagtekens bij rol van Arnesen: "Daar zijn ze volgens mij nu ook achter gekomen"

03-10-2019 23:32
9

Frank Arnesen werd donderdag bedankt voor bewezen diensten Anderlecht. Er was voor de Deen geen plaats meer in het sportieve organigram van paars-wit. Een logische beslissing volgens Hugo Broos.

"Ik zou graag willen weten wat precies de bedoeling was van zijn aanwerving. Dat heb ik nooit echt begrepen", vertelde Broos in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Daar zijn ze volgens mij nu ook achter gekomen. Arnesen is geen coach, maar iemand die talenten zoekt. Met Vercauteren krijgt Kompany nu iemand aan zijn zij die hem zal wijzen dat een aantal beslissingen niet kunnen. Die ervaring miste Kompany naast hem."

"Frank kent het huis, was er speler en trainer. Hij weet wat de eisen zijn en kan met jeugd werken. Ik verwacht ook dat hij Vincent op tijd en stond kan uitleggen dat sommige dingen anders gedaan moeten worden. Hij zal dat in elk geval makkelijker aanvaarden van hem dan van Davies. Op voetbalgebied, hoe Anderlecht moet spelen, op dat vlak gaan ze mekaar zeker vinden."

"Ik ga er dan vanuit dat ze zeer duidelijk besproken hebben wat ieders verantwoordelijkheden zijn en hoe de samenwerking moet verlopen. Ik denk dat ze daar bij Anderlecht slim genoeg voor zijn. Als dat niet uitgeklaard is, dan zou het op bepaalde momenten wel eens kunnen botsen", besloot de ex-coach van paars-wit.