Zidane neemt Courtois niet op in selectie van Real Madrid

Zidane neemt Courtois niet op in selectie van Real Madrid

03-10-2019 19:59 Laatste update: 04-10-2019 20:15
21

Real Madrid kan voorlopig niet beschikken over Thibaut Courtois. Volgens Spaanse media staat de Rode Duivel een maand aan de zijlijn vanwege maagklachten.

Courtois speelde dinsdag tegen Club Brugge in de Champions League en incasseerde voor rust twee tegentreffers. Zinédine Zidane wisselde hem in de rust en bracht Alphonse Areola.

Na afloop vertelde Zidane dat het wisselen van Courtois een medische reden had. Dat lijkt te kloppen. La Vanguardia schrijft donderdag dat Courtois tot begin november niet mee kan doen.

Volgens Marca kan Courtois maar moeilijk met de druk in Estadio Santiago Bernabéu omgaan. Na de tweede goal van Brugge besloot het Madrileense publiek tegen de onze landgenoot te fluiten.

De maagklachten lijken dus te kunnen worden gekoppeld aan spanningen en prestatiedrang. Courtois heeft vanaf zijn komst naar Spanje moeite om de Madrileense harten te stelen en zag er ook vorig jaar een aantal keren niet goed uit.

Update 20.15u: Courtois werd wel geselecteerd voor de Rode Duivels, maar niet voor Real Madrid. De Koninklijke maakte de selectie bekend voor de partij tegen Granada. Daarin is er geen plaats voor onze landgenoot.