Charleroi grijpt in na bedreiding: Coucke krijgt vrijdag speciale bescherming

Charleroi grijpt in na bedreiding: "Coucke krijgt vrijdag speciale bescherming"

03-10-2019 17:35
6

Charleroi en Anderlecht trappen vrijdagavond de tiende speeldag in de Jupiler Pro League op gang. Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zal de wedstrijd op Mambourg bijwonen. Charleroi diende wel extra veiligheidsmaatregelen te treffen voor zijn komst.

Dat bevestigt Pierre-Yves Hendrickx, algemeen directeur van Charleroi, aan Het Laatste Nieuws. "Zoals ik eerder al aankondigde, hebben we — na overleg met de plaatselijke ordediensten — beslist geen extra-veiligheidsmaatregelen te treffen die een risicomatch overstijgen. Op één uitzondering na: de korpschef van de politiezone waartoe Anderlecht behoort, heeft onze verwittigd dat de voorzitter van Sporting werd bedreigd. Marc Coucke krijgt speciale bescherming", klinkt het.

Hendrickx en co. moesten ook ingrijpen bij de ticketverkoop. "Begin deze week hebben we de online-ticketverkoop moeten stopzetten uit veiligheidsoverwegingen. Die hebben we pas kunnen heropstarten, toen we uit Anderlecht het bericht kregen dat hun harde kern er zich had toe verbonden geen intolerabele acties te ondernemen. De onderbreking van de verkoop zal ons toeschouwers kosten, zelfs al zijn de loketten vrijdagavond open."