‘Davies wordt meteen gedegradeerd, De Roeck neemt de honneurs waar op Charleroi'

‘Davies wordt meteen gedegradeerd, De Roeck neemt de honneurs waar op Charleroi'

03-10-2019 16:18 Laatste update: 16:24
42

Er is een heuse stoelendans aan de gang bij Anderlecht. Belangrijkste feit is echter dat Franky Vercauteren de nieuwe T1 wordt. In afwachting van zijn debuut zal het opvallend genoeg niet Simon Davies zijn die de honneurs waarneemt als hoofdcoach. Dat valt te lezen op de website van de club.

Vercauteren vindt het iets te vroeg om tegen Charleroi al meteen de taak van hoofdcoach op zich te nemen. Een logische en weinig verassende beslissing rekening houdend dat de lastige uitwedstrijd vrijdagavond al wordt afgewerkt.

Een wedstijd meer met Simon Davies aan het roer dan maar, zou mening supporter denken. Dat is echter niet het geval. Davies wordt per direct gedegradeerd tot zijn functie als veldtrainer. Zo zal assistent coach Jonas De Roeck vrijdagavond de honneurs waarnemen.

Een opvallende beslissing. Davies stond tien officiële wedstrijden aan de zijlijn bij Anderlecht als T1. Het is niet helemaal duidelijk waarom een elfde en laatste wedstrijd er niet meer inzit voor de coach.

Voor Frank Vercauteren begint het echte werk naar alle waarschijnlijkheid op twintig Oktober. Dan staat zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe periode als hoofdcoach van Anderlecht gepland. Anderlecht neemt het thuis op tegen STVV.