OFFICIEEL: Anderlecht haalt Vercauteren als T1 en komt met duidelijkheid

OFFICIEEL: Anderlecht haalt Vercauteren als T1 en komt met duidelijkheid

03-10-2019 15:21 Laatste update: 15:42
73

RSC Anderlecht heeft de komst van Frank Vercauteren bekendgemaakt. De oefenmeester wordt de nieuwe hoofdcoach van paars-wit, zo meldt de club.

‘Na intens intern overleg de voorbije dagen heeft de directie van Anderlecht vanmiddag Frank Vercauteren aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de club. Vercauteren neemt die functie over van Simon Davies, die wel bij de staf blijft als veldtrainer. De beslissing is weloverwogen en wordt door iedereen binnen de sportieve leiding unaniem gedragen’, klinkt het bij Anderlecht.

"Frank is iemand die met de jeugd wil en kan werken, dat heeft hij in het verleden meermaals bewezen. Bovendien staat hij ook voor attractief en offensief voetbal. In de gesprekken is duidelijk gebleken dat hij de visie, die Kompany binnen deze club opnieuw heeft geïnstalleerd, volledig wil onderschrijven en verder wil helpen ontwikkelen" vertelt Michael Verschueren op de clubwebsite.

Simon Davies blijft wel bij Anderlecht. "Simon heeft zich van bij het begin enorm hard ingezet om zijn rol als T1 binnen deze structuur volwaardig op te nemen. We kunnen hem weinig verwijten, maar we moeten durven bij te sturen, waar dat nodig is. Simon kent perfect de voetbalprincipes die we in het team willen slijpen. En daarom is het belangrijk dat hij als veldtrainer zijn goeie werk blijft voortzetten, evident in functie van de opstelling en tactische richtlijnen die Franky voor ogen heeft.”