Vormer moet vrezen voor extra schorsing: UEFA start procedure tegen Club-kapitein

Vormer moet vrezen voor extra schorsing: UEFA start procedure tegen Club-kapitein

03-10-2019 13:41 Laatste update: 13:53
39

Ruud Vormer moest dinsdag in de sensationele confrontatie tussen Real Madrid en Club Brugge (2-2) vroegtijdig gaan douchen. De kapitein van Club Brugge zou na zijn rode kaart de Bulgaarse scheidsrechter Georgi Kabakov hebben beledigd. De UEFA start een procedure.

De Europese voetbalbond laat donderdag weten dat het een discplinaire procedure is begonnen tegen Vormer. Het zou gaan om 'beledigend taalgebruik tegenover een wedstrijdofficial.' Op 17 oktober buigt de disciplinaire commissie van de UEFA zich over de zaak.

Vormer mist door zijn uitsluiting op 22 oktober sowieso de thuiswedstrijd tegen koploper Paris Saint-Germain. Door de procedure hangt er echter een extra straf boven het hoofd.

De Nederlander ontving beide gele kaarten in het slotkwartier. De eerste gele prent was voor gevaarlijk spel in een duel met Eden Hazard. Kabakov stuurde de middenvelder van Club Brugge vervolgens in minuut 85 van het veld na een tackle op de enkel van Vinicius Júnior. Bij het afstaan van zijn aanvoerdersband was duidelijk te zien dat Vormer stevig in discussie ging met de Kabakov. Mogelijk heeft Vormer daar ongeoorloofde woorden laten vallen.