Toekomst van Mertens onduidelijk: Als Napoli dat niet wil...

Toekomst van Mertens onduidelijk: "Als Napoli dat niet wil..."

03-10-2019 13:04 Laatste update: 13:10
4

Dries Mertens liep namens Napoli niet gelukkig rond op het veld van Racing Genk. Mertens wilde zich op eigen bodem graag tonen en het record van legende Diego Maradona (115 goals voor Napoli) evenaren. De Rode Duivel moest het echter doen met een invalbeurt van 30 minuten. Ondertussen zijn er ook twijfels over zijn toekomst in Napels.

Het contract van Mertens loopt komende zomer af. Het is zeer de vraag of er voor Mertens nog een zevende seizoen in Italiaanse dienst komt. Volgens Het Laatste Nieuws lopen de gesprekken over een nieuwe verbintenis niet van een leien dakje. Naar verluidt zitten de onderhandelingen momenteel zelfs in het slop.

Het gat tussen vraag en aanbod zou nog veel te groot zijn. In het verleden wisten beide partijen toch tot elkaar te komen, maar Mertens is inmiddels 32 jaar. In tegenstelling tot vorige jaren kan Napoli bij een contractverlenging geen absolute hoofdprijs meer voor hem vragen.

Mertens zelf wilde tegenover de krant weinig kwijt over de kwestie. "Ik heb nog een contract, nadien zien we wel. Ik wil graag blijven, maar als Napoli dat niet wil...", gaf hij toch een signaal.