Cijfers in de media: kranten verschillen erg van mening over prestatie Racing Genk

Cijfers in de media: kranten verschillen erg van mening over prestatie Racing Genk

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 12:21do 03-10-2019 om 12:21

Laatste update: donderdag 3 oktober 2019 om 14:08do 03-10-2019 om 14:08

Racing Genk leverde woensdagavond een knappe teamprestatie door het Italiaanse Napoli op 0-0 te houden. Het optreden van onze landskampioen wordt door de kranten echter met sterk verschillende rapportcijfers beoordeeld.

Het Belang van Limburg deelt enkel voldoendes uit aan haar regionale trots. Het kwartet Gaëtan Coucke, Ianis Hagi, Theo Bongonda en Mbwana Samatta moet het als enige stellen met een zesje. De rest van de ploeg - inclusief coach Felice Mazzu - scoorde een 7 of hoger. De enige 8 op 10 was weggelegd voor Patrik Hrosovsky. 'Hrosovsky was outstanding. Sterk in de recuperatie én in de voortzetting. Ook puik positiespel. Veegde knal van Koulibaly van lijn', luidt de motivatie.

Bij de collega's van Het Laatste Nieuws is men iets zuiniger met de ruime cijfers. Zo is er bijvoorbeeld een 5 op 10 voor zowel Coucke als Junya Ito, terwijl er hier slechts twee zevens worden uitgedeeld. Die zijn voor verdedigers Joakim Maehle en Jhon Lucumi. Daarbij wijst de krant Maehle als uitblinker aan. 'Beste Genkenaar tegen Napoli. Haalde een paar keer de achterlijn, was dreigend en defensief secuur.'

Het Franse L'Equipe was nog een stuk negatiever over de prestaties in de Luminus Arena. Het verschilt ook per individu sterk van mening. Zo wijzen onze zuiderburen juist Coucke aan als beste leerling van de klas: 7 op 10. Maehle wordt met 4 op 10 dan weer gezien als een zwakke schakel. Het laagste cijfers is voor Sander Berge: een keiharde 3 op 10. Uiteindelijk heeft L'Equipe gemiddeld niet meer over dan een 5,4. Toch 0,1 punt hoger dan de opponent uit Napels.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws