Mannaert: De match tegen Real Madrid verliep exact zoals Clement voorspeld had

Mannaert: "De match tegen Real Madrid verliep exact zoals Clement voorspeld had"

03-10-2019 09:29 Laatste update: 12:20
52

Club Brugge heeft dinsdagavond een knap 2-2 gelijkspel behaald uit bij Real Madrid. Vincent Mannaert was dan ook een tevreden man, al looft hij vooral het tactische inzicht van zijn trainer, Philippe Clement.

"Weet je wat straf is?", valt Mannaert met de deur in huis in Het Nieuwsblad. "Dat de wedstrijd in Madrid is verlopen zoals Philippe had voorspeld. Hij zei ons vorige week al dat hij Dennis nodig zou hebben en liet hem daarom op de bank tegen KV Mechelen. Dennis scoorde twee keer", aldus de algemeen directeur van Club Brugge.

Daar stopte het echter nog niet. "Hij zei dinsdagmiddag dat hij Dion Cools op de bank zou zetten. Als ons plan klopt, dan zouden we weleens iets te verdedigen hebben naar het wedstrijdeinde toe, zei hij. Is ook gebeurd", gaat Mannaert  verder.

Geen twee zonder drie volgens Mannaert. "En hij voorspelde dat we minstens één supersave van Mignolet nodig zouden hebben. Dat is ook uitgekomen, op die kopbal van Varane. Straf", spreekt hij vol lof over Club-trainer Clement.