OFFICIEEL: Geen Anderlecht, wel Oostenrijkse laagvlieger voor 31-jarige Sam

OFFICIEEL: Geen Anderlecht, wel Oostenrijkse laagvlieger voor 31-jarige Sam

03-10-2019 08:30

Sidney Sam (31) trainde afgelopen zomer een hele poos mee bij RSC Anderlecht. Even leek de Duitse flankaanvaller zelfs een contract te ondertekenen, maar dat ging niet door. Nu heeft Sam dan toch een nieuwe uitdaging beet.

Zo tekende Sam bij SCR Altach, een club uit de Oostenrijkse Eerste Klasse. In 2017 schakelde Altach in de derde voorrondes van de Europa League nog KAA Gent uit. Nu vergaat het hen minder, want de Oostenrijkers prijken in de plaatselijke competitie op een tiende plaats (twaalf clubs in totaal).

Na een geslaagde testperiode bij Anderlecht leek een contract in de maak. Zo stond de Duitser aanvankelijk zelfs op de ploegfoto. Maar omwille van onbekende omstandigheden ging dat feestje niet door.

Nu tekende Sam een contract tot het einde van het seizoen bij het bescheiden Altach. "Na meer dan twaalf professionele jaren in de Duitse competitie kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging in Altach. Ik kijk er gewoon naar uit om zo snel mogelijk met de jongens op het veld te staan en successen te beleven", vertelt hij op de clubwebsite.