VP Rapport: Hagi komt uitstekend uit de verf, Samatta heeft het lastig

VP Rapport: Hagi komt uitstekend uit de verf, Samatta heeft het lastig

02-10-2019 21:30
7

KRC Genk zette woensdagavond een knappe prestatie neer door Napoli op 0-0 te houden. Geen enkele speler viel daarbij echt uit de toon, maar er zijn wel enkele uitblinkers te benoemen.

Coucke – 6,5
De doelman van KRC Genk begon weifelend aan de wedstrijd en gaf bijna een doelpunt cadeau aan Milik. In de tweede helft straalde hij meer zekerheid uit, onder meer met een mooie redding op een schot van Mertens.

Maehle - 7
Onvermoeibaar op de rechterflank, waar hij heel wat kon oplossen met zijn snelheid. Mag op Europees niveau wat korter gaan dekken, maar onder meer invaller Mertens deed weinig met de ruimte die Maehle af en toe liet.  

Cuesta - 7,5
De zomeraanwinst van KRC Genk heeft zich al goed aangepast aan zijn omgeving. Deze match maakt duidelijk dat Dewaest het moeilijk gaat hebben om terug in de basiself te geraken. Cuesta is momenteel gewoon de betere speler.

Lucumi – 8
Een heerlijke partij van de Colombiaanse verdediger. Hij won zijn duels, koos uitstekend positie en was een baken van rust aan de bal. Kortom: Champions League-niveau!

Uronen – 6
De Fin gaf aardig wat ruimte weg op de linksachter en liet zich één keer verrassen op een voorzet. Gelukkig voor hem kon Callejon niet scoren. Aanvallend bracht hij niet veel bij.

Berge – 8
Dreigde even een doelpunt weg te geven met dom balverlies, maar gelukkig ging de bal na verschillende pogingen op de paal én de lat. Speelde daarna een sterke partij en deed weer denken aan de Berge van vorig seizoen. Kan hij dat nu bevestigen?

Hrosovsky - 7,5
Soms onopvallend, maar o zo nuttig op het middenveld. Hrosovsky is overal op het veld te vinden en kan ook een bal in de ploeg houden. Hij is duidelijk ook niet onder de indruk van de Champions League, die hij al speelde met Viktoria Pilsen. Een belangrijke pion voor KRC Genk.

Hagi – 8
Aan de Roemeen gaat Genk nog veel plezier beleven, zeker ook door zijn traptechniek. Zijn stilstaande fases waren verzorgd en zorgden vaak voor gevaar. Hij schoot één van de mooiste kansen voor Genk wel te makkelijk over.

Ito – 7,5
De Japanner liep zich wel eens vast, maar was toch een gesel voor de defensie van Napoli. Hij kon in de slotfase nog gevaarlijk uitbreken, maar werd neergehaald door Fabian Ruiz. Puur spelbederf bij een actie die veel beter verdiende.

Bongonda – 6,5
Hij is nog niet gewend aan het tempo van de Champions League, maar voerde zijn taken wel uitstekend uit. Dichtbij het doel maakt hij nog te vaak de verkeerde keuzes.

Samatta – 6
De Tanzaniaan werkte zich te pletter voor de ploeg, al leverden zijn kilometers niet veel op. Hij kon niet ontsnappen aan de beresterke Coulibaly en speelde dan ook een match in de schaduw.