Griezmann erkent: 'Messi en ik praten niet zo veel, maar ik heb Mate gekocht'

Griezmann erkent: 'Messi en ik praten niet zo veel, maar ik heb Mate gekocht'

02-10-2019 21:49

Een ontboezeming van Antoine Griezmann: hij heeft bij FC Barcelona nog nauwelijks contact met Lionel Messi. Volgens de Franse aanvaller is dat te wijten aan het feit dat ze beiden nogal stil zijn.

Griezmann en Messi stonden door de blessure van de Argentijn pas een paar keer samen op het veld, maar ook buiten de lijnen ontbreekt de klik nog. "Hij is niet iemand die veel praat, en ik ook niet, dus is het moeilijk voor ons om te praten", verklaart hij in gesprek met Marca.

Griezmann werkt er wel aan om de relatie te verbeteren. Dat is ook belangrijk voor de prestaties van Barça, beseft hij. "Ik heb Mate voor hem gekocht, dus het gaat de goede kant op. We moeten zoeken naar die klik, ons verbeteren. Ik ben hier om te helpen. Ik voel mij op mijn gemak, maar moet mij op het veld nog verbeteren, zeker in mijn loopacties. Ik moet meer betrokken zijn in het spel en beter worden op de vleugel."

De Catalanen nemen het woensdagavond op tegen Internazionale, waar Diego Godín van de partij is. Griezmann speelde met de verdediger samen bij Atlético Madrid. "Godín is een geweldige vriend, een voorbeeld. Hij is de peetvader van mijn dochter. Maar ik ken wel wat trucjes om hem in de luren te leggen", grapt de 28-jarige Franse wereldkampioen.

Griezmann en Messi staan samen aan de aftrap tegen Inter. Ook Frenkie de Jong heeft een basisplaats.