Mertens heeft niets dan lof voor speler van Anderlecht: Begin van grote carrière

Mertens heeft niets dan lof voor speler van Anderlecht: "Begin van grote carrière"

02-10-2019 18:30
3

Bij de Rode Duivels spelen er doorgaans veel spelers die bij RSC Anderlecht hebben gezeten. Daar is nu ook Yari Verschaeren er een van. De jonge middenvelder debuteerde onlangs bij de nationale ploeg. Hij maakte meteen indruk.

Op training kwam Verschaeren onder andere Dries Mertens tegen. De Napoli-ster heeft niets dan lof voor de jongeling. "Yari heeft een overweldigende indruk op mij gemaakt", zegt Mertens bij Sport/Voetbalmagazine.

"Na zijn invalbeurt tegen Schotland heb ik hem gezegd dat het hopelijk het begin was van een grote internationale carrière. Het is een goede gast. Hij luistert en is bereid om bij te leren", aldus de Rode Duivel.

Een crack
Niet alleen Mertens, maar ook Nacer Chadli is onder de indruk. "Chadli had mij al verwittigd dat het een crack was", vertelt Mertens.

"Hij heeft meteen zijn ding gedaan op training en in de match. Hij was respectvol in alles wat hij deed, maar voetbalde tegelijk met veel zelfvertrouwen. Ik durfde vroeger minder en ik hield mij meer op de achtergrond", herinnert Mertens zich.