Vanhaezebrouck komt met oplossing tegen projectielen op het veld gooien

Vanhaezebrouck komt met oplossing tegen projectielen op het veld gooien

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 14:44wo 02-10-2019 om 14:44

De supporters gooien meer en meer projectielen op het veld. Vooral het gooien van rookbommen/vuurpijlen vormt een groot probleem. Hein Vanhaezebrouck heeft een oplossing.

Vanhaezebrouck zag een efficiënt net bij het Turkse Fenerbahçe. “Vorig seizoen speelde ik met Anderlecht op Fenerbahçe en daar hadden ze achter beide doelen netten gehangen, van de bovenste rand tot helemaal naar beneden. Dat was heel fijn touw – het leek wel een visnet met heel fijne mazen –, waar niks door kon.”

“En het was zwart touw, maar je keek er los door en het kon perfect weer opgetrokken worden. Wel, raad elke club aan om in zo’n net te voorzien voor de harde kern, ook voor die van de uitploeg. Dan zitten die fans tenminste niet in een kooi en voelen ze zich niet opgesloten”, aldus Vanhaezebrouck tegenover Het Nieuwsblad.

In de Ghelamco Arena is er een gracht tussen de fans en het veld. “Die gracht heeft nóg een gunstig effect: zo begroeten spelers de fans vanop een afstand. Spelers gaan na de match vaak handjeklap doen met de fans, een praatje slaan, of klimmen zoals in Waregem of Kortrijk zelfs in de tribunes met een micro- of megafoon. Niet doen! Want als het slecht gaat, eisen ze dan ook dat je tot bij hen komt. Op die manier geef je de fans nog meer macht.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws