KRC Genk moet flinke schadevergoeding betalen aan STVV na vuurpijlen

KRC Genk moet flinke schadevergoeding betalen aan STVV na vuurpijlen

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 13:46wo 02-10-2019 om 13:46

KRC Genk moet flink dokken na de Limburgse Derby tegen STVV van vorig jaar. De supporters van de uitploeg gooiden vuurpijlen op het veld en beschadigden het kunstgras. KRC Genk moet nu 25.000 euro ophoesten.

‘De Pro League heeft beslist dat KRC Genk de schade die de fans vorig seizoen toebrachten aan het veld van STVV moet vergoeden. Toen gooiden Genkse fans vuurpijlen op het kunstgras van Stayen en dat veroorzaakte brandplekken’, zo meldt Sporza.

KRC Genk wilde 12.500 euro betalen, maar de Pro League eist aldus 25.000 euro. De landskampioen verzet zich er niet tegen. De Geschillencommissie legde op zijn beurt een boete op aan KRC Genk van 4.000 euro nadat een rookpot tegen Charleroi werd afgestoken.

"Elke vorm van pyrotechnisch materiaal, hoe beperkt dan ook, moet uit de stadions geweerd worden. Daar hebben we een duidelijke opdracht voor gekregen. Zowel de Pro League als de KBVB hanteren een nultolerantie", klinkt het bij het Bondsparket. Over de ongeregeldheden in de Limburgse Derby van afgelopen weekend is er nog geen uitspraak.

Afgelopen speeldag
‘De Pro League startte de interne procedure op, waardoor er beide clubs samen een vergoeding van 50.000 euro boven het hoofd hangt. Daarnaast wordt wellicht volgende week de disciplinaire procedure bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) ingeleid. Een definitief gestaakte wedstrijd kan aanleiding geven tot de sanctie van een match achter gesloten deuren. Ook puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden’, aldus Sporza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een gepaste boete?

(233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws