Koulibaly keert even terug naar KRC Genk: Hij is een fantastische jongen

Koulibaly keert even terug naar KRC Genk: "Hij is een fantastische jongen"

02-10-2019 13:16 Laatste update: 13:19
3

Het wordt een warm weerzien voor Kalidou Koulibaly woensdagavond in de Champions League. De Senegalees komt terug bij de club die hem naar de Europese top lanceerde. Pierre Denier blikt bij Het Nieuwsblad terug op zijn periode in Genk.

Koulibaly werd in de zomer van 2012 weggehaald bij FC Metz. Een bescheiden ploeg die net was gedegradeerd naar de tweede klasse in Frankrijk. Koulibaly stond te boek als een groot talent en KRC Genk betaalde dan ook 1,3 miljoen euro voor de verdediger. "Toch had niemand durven voorspellen dat hij zo een carrière zou maken", blikt Denier terug.

Twee jaar na het aantrekken van Koulibaly werd hij de duurste uitgaande transfer ooit in de geschiedenis van de club. Koulibaly trok voor acht miljoen euro naar Napoli. Een koopje gezien zijn huidige marktwaarde van 75 miljoen euro. "Ik denk dat het de combinatie van kracht en wendbaarheid is dat hem zo speciaal maakt. Hij is ook een fantastische jongen met een fantastische mentaliteit en respect voor iedereen. Enorm leergierig ook", vat Dernier zijn persoonlijkheid samen.

Die leergierigheid en uitstekende mentaliteit maakte dat Koulibaly op korte tijd al zijn werkpunten bijschaafde. "Op die manier stak hij ook Kara voorbij. Die werd nochtans een grotere toekomst voorspeld", besluit Denier. Genk ontvangt Napoli op woensdagavond. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18:55h.