Club Brugge krijgt veel aandacht over de grens: 'Als een mes door de boter'

02-10-2019 12:30 Laatste update: 13:09
29

De stunt van Club Brugge op het veld van Real Madrid (2-2) is vanzelfsprekend niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Over de grens wordt er overal aandach geschonken aan de topprestatie van onze vice-kampioen.

'Ontsnapt'
De noorderburen van het Algemeen Dagblad zagen dat Real door het oog van de naald kroop. 'Real Madrid is in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League ontsnapt aan opnieuw een nederlaag. In Estadio Santiago Bernabéu stond Club Brugge tot een minuut of vijf voor tijd op voorsprong. Met een man meer, na rood voor Ruud Vormer, kwamen de Spanjaarden in de slotfase alsnog op gelijke hoogte: 2-2.'

'Tegenslagen'
De Telegraaf zag het na de 1-2 van Sergio Ramos in de slotfase alsnog misgaan voor Club. 'Daarna stapelden de tegenslagen voor de Belgen zich snel op. Eerst kreeg de Nederlandse captain Vormer zijn tweede gele kaart, amper een minuut later zorgde de Braziliaan Casemiro na voorbereidend werk van de Duitser Toni Kroos voor de 2-2', klinkt het.

'Counters'
Het Franse L'Equipe zag dat Club Brugge levensgevaarlijk was in de tegenaanval. 'Twee weken na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain (0-3) verloor Real dinsdag twee punten tegen Brugge in Bernabéu (2-2). Het was via twee counters dat de Madrilenen zich in de eerste helft lieten verrassen. Twee doelpunten van Dennis (9e en 19e minuut): de eerste een beetje geluk, de tweede een stuk minder.'

De krant was ook negatief over het optreden van Thibaut Courtois. 'Verdedigend leek Real ook vreselijk minder solide dan in zijn laatste drie campagnes. De Belgische doelman Thibaut Courtois, fysiek (na de pauze vervangen door Areola) en psychologisch kwetsbaar, maakt geen indruk en stelt zijn verdediging helemaal niet gerust', luidt de kritiek.

'Bizarre goal'
Bij de BBC zag men een zwak Real Madrid en twee bizarre Brugse treffers. 'Real Madrid vocht zich van een 2-0 achterstand terug tot een remise met Club Brugge op nog maar eens een teleurstellende Champions League-avond voor de 13-voudig kampioen. Het elftal van Zinedine Zidane was weer zwak in Bernabéu en was bijna uitgeschakeld door twee bizarre goals van de 21-jarige Emmanuel Dennis', schrijven de Engelsen.

De collega's van The Guardian focusten zich ook op plaaggeest 'Dennis the Menice'. 'Hij was dé gesel voor de ondermaatse Madrileense verdediging. Via Kroos en Casemiro kwam Real langszij - ook dankzij aanvoerder Vormer die Real een handje toestak met een rode kaart. Wie zei dat groepsmatchen saai zijn?'

'Mes door de boter'
De toonaagevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kon haar ogen bijna niet geloven. 'Het aanvallende trio van Brugge sneed als een warm mes door de boter, ofwel de verdediging van Real. Twee of drie passes waren voldoende om voor Courtois op te duiken. Drie keer kregen de bezoekers dat voor mekaar, twee keer kwam er een doelpunt uit voort.'

In de ogen van de Italianen was een punt meer dan verdiend. 'Het werd een authentieke nachtmerrie voor Real, een voorspelbare aanfluiting. Al had Real ook pech, denk maar aan de mirakelsave van Mignolet op de kopbal van Varane in minuut 28. Uiteindelijk kon Real schipbreuk vermijden, door de tweede gele kaart van Vormer. 2-2, winst voor de thuisploeg zou hoe dan ook een veel te zware straf zijn geweest voor de club uit Brugge.'