River Plate klopt rivaal Boca in spijkerhard duel en kan Copa-finale al ruiken

02-10-2019 08:49

River Plate heeft aartsrivaal Boca Juniors in de heenwedstrijd van de halve finales van de Copa Libertadores een gevoelige tik uitgedeeld. In El Monumental werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Al na zes minuten voetballen ontplofte het stadion in Buenos Aires toen Carlos Izquierdoz van Boca een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter liet in eerste instantie doorspelen, maar toen de VAR zich ermee bemoeide eindigde de bal toch op de stip. Rafael Borre scoorde en zette River Plate daarmee op voorsprong.

De eerste helft werd verder gekenmerkt door spijkerhard spel van Boca, dat drie keer van geluk mocht spreken dat de scheidsrechter slechts geel trok. Na rust kwam oudgediende Carlos Tevez in het veld en werden ook Eduardo Salvio en Mauro Zarate in de ploeg gezet, maar het was River Plate dat de wedstrijd besliste. Ignacio Fernandez rondde een voorzet van Matias Suarez af (2-0) en gooide het heenduel daarmee in het slot. In de blessuretijd pakte Nicolas Capaldo nog rood.

De return van de Superclasico in de halve finales van de Copa Libertadores staat gepland op 23 oktober in La Bombonera. De andere halve finale gaat tussen Gremio en Flamengo, twee Braziliaanse clubs.