Mertens geeft update over zijn toekomst: “Als Napoli dat niet wil…”

Mertens geeft update over zijn toekomst: “Als Napoli dat niet wil…”

02-10-2019 08:45 Laatste update: 03-10-2019 12:21
7

Dries Mertens staat nog zeven maanden onder contract bij Napoli. Een terugkeer naar de Belgische velden kan een optie zijn. RSC Anderlecht wordt nadrukkelijk genoemd. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Mertens zich uit over zijn toekomst.

Door de komst van Vincent Kompany bij Anderlecht kwam eerder Rode Duivel Nacer Chadli al naar paars-wit. “Zeg nooit nooit, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik mijn carrière in België zal beëindigen. Ik zal open kaart spelen: ik lig hier nog zeven maanden onder contract en ik weet in deze fase niet waar ik volgend seizoen zal zitten. Ik weet alleen dat ik alle mogelijkheden een voor een zal bestuderen. Verlengen of vertrekken? Ik sluit niets uit.”

Mertens vindt het wel goed dat er Rode Duivels naar de Jupiler Pro League trekken. “Ik vind het fantastisch dat die jongens terugkeren. Daarom zou ik willen vragen om hen niet te bekritiseren en iemand als Kompany de tijd te geven om te doen waar hij voor gekomen is. Ik kijk weinig voetbal op tv, maar ik heb twee weken geleden op een zaterdag een deel van Antwerp-Cercle meegepikt. Ik heb genoten van een Steven Defour, die passes gaf tussen de linies. Steven en anderen hebben een positief effect op de competitie. We beseffen niet hoeveel geluk we hebben.”

Update: Dries Mertens speelde met Napoli 0-0 gelijk tegen KRC Genk. Na afloop gaf de Rode Duivel een update tegenover Q2 over zijn toekomst bij de Italiaanse club. “Ik weet nog van niets. Ik heb dit jaar nog een contract, nadien zien we wel. Ik wil graag blijven, maar als Napoli dat niet wil... We zien wel.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ook Genk overtuigt in de Champions League! Het pakt een punt tegen Napoli! 👏 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #Ito #Mertens #Napoli #SSCNapoli #GNKNAP

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on