Bayern wervelt na rust voorbij Tottenham, PSG bewijst Club dienst in Galatasaray

01-10-2019 22:48 Laatste update: 23:00
2

Bayern München heeft na twee groepsduels in de Champions League al zes punten. De Duitsers speelden een dijk van een wedstrijd tegen Tottenham en vernederden Spurs in eigen stadion met 2-7. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, beiden basisklanten, dropen met het schaamrood op de wangen af. PSG stak Club dan weer een handje toe.

Groep B: Bayern vernedert Spurs voor eigen publiek
Het duel van de dinsdagavond werd gespeeld in Londen, waar Tottenham het hoofd moest buigen tegen een bij vlagen swingend Bayern München. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar na rust maakte het bezoek uit Zuid-Duitsland er een ware voetbalshow van: 2-7.

De openingsfase was nog voor Tottenham toen Heung-Min Son een foutje van Corentin Tolisso afstrafte (1-0), maar daarna nam Bayern de regie in handen. Dankzij een knap afstandsschot van Joshua Kimmich en een ongekend knappe finish van Robert Lewandowski gingen de Duitsers met een 2-1 voorsprong rusten.

Na de rust kwam Bayern pas echt los. Serge Gnabry scoorde liefst vier keer in één helft (!) en Robert Lewandowski mocht zijn tweede treffer maken, waardoor de teller op zeven Duitse goals eindigde. Tussendoor schoot Harry Kane nog een strafschop raak, maar dat was er één voor de statistieken.

Het andere duel in groep B, de wedstrijd tussen Rode Ster Belgrado en Olympiakos Piraeus, eindigde onbeslist. De Grieken kwamen op 0-1 door een goal van Ruben Semedo, maar in de tweede helft kreeg Olympiakos-spits Yassine Benzia zijn tweede gele kaart. Rap daarna nam Milos Vulic de 1-1 namens Rode Ster voor zijn rekening, waarna de Serviërs in blessuretijd alsnog de zege pakten via goals van Nemanja Milunovic en Richmond Boakye.

Bayern is nog steeds koploper in groep B en staat drie punten voor op Rode Ster, dat met drie punten tweede staat. Spurs en Olympiakos delen de derde plaats met één puntje na twee Europese duels.

Groep A: PSG wint weer en zet Real op vijf punten
Paris Saint-Germain heeft in Turkije uitstekende zaken gedaan in groep A van de Champions League, waar ook Club Brugge in zit. De Fransen versloegen twee weken geleden Real Madrid al met 3-0 en zetten de goede Europese vorm verder met een 1-0 overwinning bij Galatasaray. Mauro Icardi, de nieuwe spits van de Parijzenaars, was het goudhaantje voor PSG door na een fraaie aanval van dichtbij binnen te tikken. Thomas Meunier stond aan de aftrap.

Aangezien Club Brugge haar zinnen gezet heeft op plek drie en zelf een punt pakte in Bernabeu (2-2), is de nederlaag van Galatasaray een goede zaak. Door de Franse zege staat PSG nu eerste in de groep met zes punten uit twee wedstrijden. Club Brugge heeft twee uit twee, terwijl Galatasaray en Real Madrid het met één punt uit twee wedstrijden moeten doen. Virtueel overwintert Club dus in de Champions League, maar de weg is natuurlijk nog erg lang.