Is Club benadeeld in Madrid? Foto lijkt te tonen dat VAR buitenspellijn fout trok

Is Club benadeeld in Madrid? Foto lijkt te tonen dat VAR buitenspellijn fout trok

01-10-2019 22:01
48

Club Brugge leek lange tijd op weg naar een sensationele zege op bezoek bij Real Madrid, maar uiteindelijk gaf het een 0-2-voorsprong nog weg. De 1-2 viel na een kopbaldoelpunt van Sergio Ramos, die bij die fase net geen buitenspel stond. Of toch wel?

In eerste instantie werd de treffer van Ramos afgevlagd. De VAR besloot echter om tussen te komen en de buitenspellijn te trekken. Daaruit concludeerde het videoscheidsrechterstrio van dienst dat Ramos wel degelijk 'on side' stond op het moment van de voorzet van Karim Benzema. De tv-kijker kreeg ook een beeld te zien met de buitenspellijn.

Op Twitter neemt niet iedereen genoegen met dat shot. Er circuleert inmiddels een foto waarop de buitenspellijn erg is ingezoomd. Daaruit moet blijken dat de getrokken lijn niet helemaal gelijk loopt met de voet van Clinton Mata, de laatste verdediger bij Club Brugge. Als dat effectief het geval is, zou Ramos wel degelijk buitenspel gestaan hebben. En dus moest de VAR het doelpunt eigenlijk niét goedkeuren ...