Castagne en Atalanta krijgen in minuut 95 deksel op de neus

01-10-2019 21:05

Het allereerste Champions League-avontuur heeft Atalanta Bergamo tot dusver weinig plezier gebracht. Timothy Castagne leek met de Italianen een puntje te pakken tegen Shakhtar Donetsk, maar ging in minuut 95 alsnog onderuit.

Voor rust leek het er nog sterk op dat Atalanta zich zou revancheren voor de blamerende 4-0 tegen Dinamo Zagreb tijdens de eerste speelronde. Josip Ilicic miste weliswaar een strafschop, maar Duván Zapata kopte even later de 1-0 binnen uit een voorzet van Hateboer. In minuut 41 kreeg de thuisploeg een stevige tegenvaller te verduren. De Roon stapte te laat in, waardoor Alan Patrick een steekpass kon geven op Júnior Moraes: 1-1.

Na rust waren de kansen voor Atalanta, dat diep in de extra tijd echter het deksel op de neus kreeg. Shakhtar zette een counter in, Manor Salomon kreeg de bal met een gelukje mee en trof de thuisploeg in het hart: 1-2. Dankzij de zege van Shakhtar in Bergamo springt Oekraïne - al dan niet tijdelijk - over Nederland heen op de coëfficiëntenranglijst. Wanneer Ajax woensdag gelijkspeelt of wint tegen Valencia, neemt Nederland de negende plek echter weer over.