Ex-Genkenaar Koulibaly: De liefde die ik hier kreeg, zal ik nooit vergeten

Ex-Genkenaar Koulibaly: "De liefde die ik hier kreeg, zal ik nooit vergeten"

01-10-2019 20:50

KRC Genk ontvangt woensdagavond Napoli in de Champions League. Bij de Italiaanse ploeg loopt met Kalidou Koulibaly een oude bekende rond van de Limburgers. De Senegalese verdediger speelde tussen 2012 en 2014 voor Racing Genk, alvorens naar Napoli over te stappen.

"Ik ben heel blij hier nog eens te mogen terugkeren. Ik heb hier twee heel mooie jaren gehad. We hadden een leuk team en fijne supporters. Ik heb de voorbije dagen nog enkele ex-spelers en stafleden gehoord", vertelde Koulibaly volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Ook heel leuk om hen nog eens te kunnen spreken. Morgen ben ik uiteraard speler van Napoli en wil ik absoluut winnen, maar ik zal de liefde die ik hier in Genk kreeg nooit vergeten."

Koulibaly benadrukte dat zijn ploegmaats Genk niet mogen onderschatten. "De match van morgen is een heel belangrijke voor ons, maar ook een heel moeilijke. Genk zal zich willen revancheren na de nederlaag in Salzburg. Maar dat is onze zaak niet. Wij moeten winnen. Als verdediger wil ik morgen geen tegentreffer slikken."

"De voorbije weken hebben we te veel goals tegengekregen. Genk heeft een aantal gevaarlijke aanvallers, zoals Ally Samatta, maar we gaan hen aan banden proberen te leggen. En dan is het zaak zelf snel te scoren. We zijn nog niet in topvorm, maar het zelfvertrouwen is nog steeds aanwezig", besloot Koulibaly.