Degryse heeft advies voor Club Brugge: Dat hebben ze niet graag

Degryse heeft advies voor Club Brugge: "Dat hebben ze niet graag"

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 18:24di 01-10-2019 om 18:24

Marc Degryse sluit zich aan bij het rijtje kenners dat Club Brugge dinsdagavond niet volstrekt kansloos acht op het veld van Real Madrid. Degryse legt tegenover Het Laatste Nieuws uit Club de Madrilenen tegemoet mo

"Club mag geen schrik hebben om te verliezen. Want als je niet probeert om te winnen, is 0-0 het maximale én krijg je negen kansen op tien alsnog een goal binnen. De kans is klein dat je een punt haalt of meer als je geen durf en lef toont. Club moet erin geloven", luidt zijn raad.

Degryse denkt dat Club niks wijzer wordt als het negentig minuten de bus parkeert. "Kijk, ik wil geen herhaling zien van hun match op Dortmund vorig jaar (0-0) - dat was tegen de natuur van de club en Leko in. Club staat intussen een stap verder, met een trainer die nóg aantrekkelijker en offensiever probeert te spelen. Die de tegenstander pijn wil doen."

De analist adviseert dus dat de mannen van Clement lef en initiatief tonen. "De flanken moeten over Bale en Hazard proberen gaan - dat hebben ze niet graag. Zoals Hazard achter Meunier moest lopen, zo wil ik ook Mata initiatief zien nemen. En hij niet alleen", besluit Degryse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ben jij het eens met Degryse?

(46 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws