OFFICIEEL: OGC Nice geeft horlogedief Diaby-Fadiga (18) zijn C4

OFFICIEEL: OGC Nice geeft horlogedief Diaby-Fadiga (18) zijn C4

01-10-2019 13:29 Laatste update: 16:57
8

OGC Nice heeft Lamine Diaby-Fadiga, de horlogedief van Kasper Dolberg, per direct op straat gezet. Dat meldt het Franse L'Équipe dinsdag. Diaby is op weg naar Paris FC, een club uit de Ligue 2.

Diaby stal twee weken geleden het horloge van Dolberg uit de kleedkamer van Nice. Het peperdure sieraad had een waarde van 70.000 euro. Alle spelers van Nice werden ondervraagd, maar al snel bleef Diaby als enige verdachte over. Het Franse talent (18 jaar) bekende vervolgens schuld.

Maandag heeft Nice besloten om het contract van Diaby te ontbinden. Diaby bood zijn excuses aan aan Dolberg en beloofde de schade te vergoeden. Dat is voor Nice niet genoeg, want de speler mag op zoek naar een andere club. Nice en Dolberg trekken hun aangifte tegen Diaby in, zo schrijft L'Équipe.

Diaby staat op het punt om bij Paris FC te tekenen. Die club staat laatste in de Ligue 2 en heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen.

Update: Diaby-Fadiga is inderdaad ontslagen door OGC Nice naar aanleiding van zijn diefstal, maakt de club dinsdagmiddag bekend. Het stelen van het horloge van Kasper Dolberg kan niet door de beugel, laat men weten via de officiële kanalen. 'De club kan dit soort gedrag niet accepteren, ondanks de sportieve en financiële consequenties.'