'Politie van Genk haalt alles uit de kast voor komst van Italianen'

'Politie van Genk haalt alles uit de kast voor komst van Italianen'

01-10-2019 10:30
2

KRC Genk speelt woensdag zijn tweede poulematch van de Champions League. In eigen huis komt Napoli op bezoek. De politie van Genk laat niets aan het toeval over voor die confrontatie.

In totaal zullen er ongeveer 750 fans afreizen vanuit Italië. Burgemeester Wim Dries geeft aan dat zijn stad klaar is om eventuele problemen op te lossen. "De lokale politie in Genk heeft genoeg ervaring met Europese wedstrijden. De komst van Napoli zal niet anders zijn", geeft Dries aan bij Het Belang Van Limburg. 

Hoeveel agenten worden ingezet wil Dries niet zeggen. "We communiceren nooit over het aantal. Het zullen er alleszins voldoende zijn. Verder
zetten we een helikopter, drone en een sectie agenten te paard in. En houden we een sproeiwagen op de achtergrond."

Ook vanuit Italië komt er hulp. "Vanuit Napels komen er vier Italiaanse spotters waarmee we een goed contact hebben. Van de 750 supporters komen er slechts 300 met het vliegtuig, de rest zal op een andere manier naar de Luminus Arena afreizen. We moeten die supportersbewegingen in de binnenstad en rond het stadion goed opvolgen. Omdat de wedstrijd vroeg wordt gespeeld, vermoeden we dat de meeste Napoli-supporters wellicht dezelfde avond weer naar huis vertrekken."