Felle kritiek op United-middenvelder: 'Als je Pogba zag vanavond, was schokkend'

Felle kritiek op United-middenvelder: 'Als je Pogba zag vanavond, was schokkend'

01-10-2019 07:46 Laatste update: 07:47
1

Roy Keane heeft geen goed woord over voor Paul Pogba na het optreden van de Fransman tegen Arsenal. Hij maakt daarbij de vergelijking met Paul Scholes, een speler waar hij graag mee samenspeelde.

Keane denkt terug aan de tijd dat hij nog op het middenveld speelde bij Manchester United en haalt daarbij zijn favoriete medespeler aan. "Scholsey en ik hadden een hele goede band op het middenveld. Ik heb met heel veel spelers gespeeld, maar als ik er één moest kiezen is hij het", vertelt Keane maandagavond bij Sky Sports. Als Keane naar het huidige Premier League kijkt mist hij spelers zoals Scholes en hijzelf. "D'r komt zo niemand in mijn gedachten binnen. Ja, Kanté is een goede speler."

Over de prestatie van Pogba tegen Arsenal was de voormalig United-speler absoluut niet tevreden. "Als je Pogba zag vanavond, dat was echt schokkend. Hoe vaak hij die bal in vrijstaande positie verspeelde, dat was echt belachelijk."

Volgens veel voetbalsupporters was Keane een speler die op het randje speelde en niet vies was van een tik hier of daar. Hij denkt daar echter anders over. "Gary Speed was een geweldige speler en mensen zeggen altijd dat ik spelers trapte, maar het was eigenlijk andersom. Ik nam daarna gewoon wraak. Zinedine Zidane was ook zo'n smerige speler, maar wel briljant."