Dewaest vergelijkt KRC Genk met Anderlecht en Club Brugge: “Ik vind dat jammer”

Dewaest vergelijkt KRC Genk met Anderlecht en Club Brugge: “Ik vind dat jammer”

01-10-2019 09:44
33

KRC Genk heeft het moeilijk na het kampioenenjaar. Aanvoerder Sebastien Dewaest vergelijkt de Limburgse club met RSC Anderlecht en Club Brugge tegenover Het Laatste Nieuws.

Dewaest kijkt naar de concurrentie. “Hoelang zit Anderlecht al in een overgangsfase? In België is op dit moment enkel Club Brugge in staat om jaar na jaar mee te spelen voor de titel. Met Vormer en Vanaken zijn zij erin geslaagd om de belangrijkste pionnen aan boord te houden. Omdat zij weten dat ze in Brugge elk jaar kans maken op de titel of Champions League.”

“Spelers die bij Genk het hof worden gemaakt zijn sneller geneigd om te vertrekken. Kijk naar Malinovskyi of Pozuelo. Ik vind dat jammer. Ik had in het tussenseizoen ook kunnen kiezen voor het grote geld, maar geld is voor mij niet de drijfveer. Het is belangrijk, maar het primeert niet. Als ik mij niet goed voel op het veld, dan zal geld mij niet gelukkig maken.”

Dewaest zit goed bij KRC Genk en weet dat hij een topjaar heeft beleefd. “Ik ben geen 21 of 22, maar 28. Ik besef goed genoeg dat ik misschien nooit meer de kans krijg om zo’n topjaar te verzilveren. Maar als ik het anders bekijk, dan weet ik ook dat ik wellicht nooit meer de kans krijg om Champions League te spelen.”