De Condé niet mals na tumultueuze derby STVV-Genk: Ik ben kwaad

De Condé niet mals na tumultueuze derby STVV-Genk: "Ik ben kwaad"

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 19:46ma 30-09-2019 om 19:46

Laatste update: maandag 30 september 2019 om 19:46ma 30-09-2019 om 19:46

KRC Genk gaf in de derby tegen STVV een 0-3 voorsprong uit handen. Door wangedrag van de fans werd de partij bij 3-3 definitief gestaakt. Dimitri de Condé begrijpt niet hoe Genk zich zo liet ringeloren door de Truienaars.

De technisch directeur van Genk zag zijn team goed aan de partij beginnen. "Buiten de laatste tien minuten van de eerste helft vond ik dat wij de totale controle hadden over de wedstrijd", zei de Condé in Het Laatste Nieuws. "We speelden goed, we combineerden goed en ik zag een prima collectief."

Na de eerste onderbreking, door de STVV-fans, liep het mis voor Genk. "We hadden de wedstrijd volledig in handen tot de partij werd stilgelegd. Maar de evaluatie van het sportieve staat voor mij los van de feiten naast het veld. Ik ben kwaad dat wij op zo'n simpele manier drie doelpunten incasseren."

"De spelers vertelden mij ook dat ze 'koud' opnieuw uit de kleedkamer zijn gekomen. Het is niet normaal dat iedereen nog stond te stretchen op het moment dat die hoekschop waaruit die eerste goal van STVV voortkwam genomen werd. Die treffer was een mentale klap waarvan we blijkbaar niet meer konden herstellen", besluit de Condé.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de wedstrijd herspeeld worden?

(686 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws