Kritiek voor Visser na STVV-Genk: Zijn optreden zette zich door bij de fans

Kritiek voor Visser na STVV-Genk: "Zijn optreden zette zich door bij de fans"

30-09-2019 19:00
3

Er was het voorbije weekend veel te doen om de derby tussen STVV en KRC Genk. Lawrence Visser moest de partij stilleggen na ongeregeldheden met supporters, maar daar trof hij volgens Serge Gumienny zelf schuld aan.

De ex-scheidsrechter is dan ook streng voor Visser. "STVV stond op een bepaald moment op vier gele kaarten terwijl Genk er ook minstens één had verdiend - bij de tackle van Dewaest in de eerste helft bijvoorbeeld", aldus Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Het probleem is dat Vissers strenge optreden zich doorzette in zijn omgang met de supporters. Toen er bekertjes en dergelijke op het terrein belandden, vroeg ik me af of de veiligheid van de spelers in die mate in gevaar werd gebracht dat zij naar binnen moesten?", klinkt het.

Na die 3-3 kon de ref niet anders dan de derby tussen STVV en Genk definitief te staken. "Visser had al een waarschuwing gegeven dat hij zou affluiten bij een nieuwe rel. Toch wachtte hij tot iemand van de politie hem die instructie gaf. Hij had meteen moeten affluiten toen die supporter het veld betrad."