FIFA doet uitspraak in Sala-zaak: Cardiff City moet alsnog miljoenen betalen

FIFA doet uitspraak in Sala-zaak: Cardiff City moet alsnog miljoenen betalen

30-09-2019 17:37
2

De FIFA heeft tijdens de zaak-Emiliano Sala geoordeeld in het nadeel van Cardiff City. The Bluebirds worden geacht om een bedrag van zes miljoen euro te betalen aan het Franse Nantes, de laatste werkgever van de verongelukte Argentijn.

Beide clubs bereikten begin dit jaar een akkoord over een transfer van zeventien miljoen euro, maar Sala zou nooit aankomen in Wales: zijn vliegtuig verdween medio januari van de radar en bleek te zijn neergestort in Het Kanaal. Cardiff City en Nantes steggelen sindsdien over de afwikkeling van de transfer: de Fransen menen nog steeds recht te hebben op een deel van de transfersom, maar Cardiff City stelt dat de deal nooit officieel afgerond was en dat Sala nog niet geregistreerd was op het moment van zijn tragische ongeluk.

Cardiff City is Nantes nu echter alsnog een bedrag van zes miljoen euro verschuldigd, stelt de FIFA. Volgens de wereldvoetbalbond kwamen beide partijen in januari overeen dat dit bedrag tijdens de eerste betaaltermijn overgemaakt zou moeten worden en heeft Cardiff City zich nu aan die afspraak te houden. Beide clubs kunnen overigens nog bij het arbitragehof CAS tegen de uitspraak in beroep gaan.