KV Mechelen dwingt in beroep strafvermindering af voor Schoofs

KV Mechelen dwingt in beroep strafvermindering af voor Schoofs

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 17:44ma 30-09-2019 om 17:44

Laatste update: dinsdag 1 oktober 2019 om 17:11di 01-10-2019 om 17:11

Rob Schoofs kreeg in de 0-5 verloren wedstrijd tegen Club Brugge een rode kaart na een charge op Krépin Diatta. Het bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Na een halfuur ging de middenvelder op de enkel van Diatta staan. Schoofs reageerde ook op de rode kaart. “Het was niet mijn intentie om hem zo te raken, maar ik kan de uitsluiting begrijpen”, laat hij weten.

Schoofs riskeert nu aldus drie speeldagen schorsing. De wedstrijden tegen Eupen, Antwerp en Waasland-Beveren komen zo in het gedrang. KV Mechelen kan uiteraard nog in beroep gaan tegen het voorstel.

Update: KV Mechelen gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel voor Rob Schoofs. De club heeft dan ook besloten om in beroep te gaan. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Dinsdagmiddag kunnen het bondsparket en Rob Schoofs hun argumenten voorleggen aan de Geschillencommissie, daarna volgt een beslissing.

Update: KV Mechelen hoeft Rob Schoofs niet drie maar slechts twee duels te missen. Dat is het resultaat van het beroep bij de Geschillencommissie. De middenvelder van KV Mechelen moet in de toekomst wel op zijn tellen passen. Als hij nog eens een rode kaart te zien krijgt, ontvangt hij een extra schorsing van twee speeldagen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een terecht voorstel?

(391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws