KV Mechelen dwingt in beroep strafvermindering af voor Schoofs

KV Mechelen dwingt in beroep strafvermindering af voor Schoofs

30-09-2019 17:44 Laatste update: 01-10-2019 17:11
16

Rob Schoofs kreeg in de 0-5 verloren wedstrijd tegen Club Brugge een rode kaart na een charge op Krépin Diatta. Het bondsparket vraagt drie speeldagen schorsing, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Na een halfuur ging de middenvelder op de enkel van Diatta staan. Schoofs reageerde ook op de rode kaart. “Het was niet mijn intentie om hem zo te raken, maar ik kan de uitsluiting begrijpen”, laat hij weten.

Schoofs riskeert nu aldus drie speeldagen schorsing. De wedstrijden tegen Eupen, Antwerp en Waasland-Beveren komen zo in het gedrang. KV Mechelen kan uiteraard nog in beroep gaan tegen het voorstel.

Update: KV Mechelen gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel voor Rob Schoofs. De club heeft dan ook besloten om in beroep te gaan. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Dinsdagmiddag kunnen het bondsparket en Rob Schoofs hun argumenten voorleggen aan de Geschillencommissie, daarna volgt een beslissing.

Update: KV Mechelen hoeft Rob Schoofs niet drie maar slechts twee duels te missen. Dat is het resultaat van het beroep bij de Geschillencommissie. De middenvelder van KV Mechelen moet in de toekomst wel op zijn tellen passen. Als hij nog eens een rode kaart te zien krijgt, ontvangt hij een extra schorsing van twee speeldagen.