Mundo Deportivo: De Ligt haakte af na vervelend vakantie-onderonsje met Piqué

Mundo Deportivo: De Ligt haakte af na vervelend vakantie-onderonsje met Piqué

30-09-2019 17:17
3

Een onprettige ontmoeting met Gerard Piqué heeft Matthijs de Ligt afgelopen zomer definitief doen besluiten om níet naar FC Barcelona te verkassen. Althans, dat insinueert El Mundo Deportivo maandag. 

Volgens de Catalaanse krant heeft Piqué al jaren (te) veel invloed bij Barcelona. Achter de schermen heeft de ervaren verdediger een stevige vinger in de pap, wordt gesteldEl Mundo Deportivo denkt zelfs dat Piqué (32) een grote rol heeft gespeeld bij de uiteindelijke keuze van Matthijs de Ligt voor Juventus. 

Op de Bahama's liepen de twee verdedigers elkaar tegen het lijf tijdens hun zomervakanties. Na een imponerend seizoen met Ajax stond De Ligt op het verlanglijstje van Barça en alles wees ook op een transfer naar Campu, maar de ontmoeting met Piqué zou dusdanig onprettig en vervelend zijn geweest dat de Oranje-stopper besloot om af te zien van een overstap naar Barça. Een fijne uitkomst voor Piqué, want hij was waarschijnlijk z'n basisplaats kwijtgeraakt als De Ligt wél naar de kampioen van Spanje was gekomen. 

Uiteindelijk verkaste De Ligt voor ruim 75 miljoen euro naar Turijn. Piqué speelt al sinds 2008 in Camp Nou. Zijn contract loopt nog drie jaar door.