Bongonda niet te spreken over niveau: Triestig, ik walg hier echt van

Bongonda niet te spreken over niveau: "Triestig, ik walg hier echt van"

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 12:15ma 30-09-2019 om 12:15

Laatste update: maandag 30 september 2019 om 12:27ma 30-09-2019 om 12:27

Théo Bongonda nam geen blad voor de mond na de Limburgse derby. KRC Genk gaf op een halfuur nog een 0-3 weg, en dat kwam keihard aan bij Bongonda.

"Triestig", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Het blijft voetbal, maar wat er allemaal gebeurd is zaterdagavond hoort daar niet bij. Voor mij zijn er na afloop dan ook geen excuses. We staan 0-3 voor met nog een half uur op de klok. Het is onmogelijk om die voorsprong dan nog uit handen te geven."

Dat belooft niet veel goeds voor Napoli. "Wij spelen Champions League. Dan mag je nooit nog een tegenstander laten terugkeren tot 3-3. Ik walg hier echt van. Het gaat mij dan niet over het staken van de wedstrijd, maar over onze manier van spelen het laatste halfuur. Er is geen enkele reden goed om dit resultaat goed te praten. Ik begrijp de reactie van onze supporters, die ons het belang van deze wedstrijd vooraf hadden ingepeperd."

Bongonda mag op persoonlijk vlak wel tevreden zijn. Hij scoorde de 0-1, met het hoofd dan nog. "Ik ben nog ver verwijderd van mijn beste vorm. Ik heb mij maximaal ingezet en een eerste doelpunt is een mooie beloning. We moeten nu tegen Napoli écht een reactie geven. We hebben geen andere keuze meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Pakt Genk iets tegen Napoli?

(807 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws