Yannick Ferrera weer aan de slag? Jupiler Pro League-club lonkt’

Yannick Ferrera weer aan de slag? Jupiler Pro League-club lonkt’

30-09-2019 08:46 Laatste update: 15:16
2

Na een nieuwe nederlaag bengelt Cercle Brugge helemaal onderaan het klassement. De Vereniging moet vrezen voor degradatie. Coach Fabien Mercadal lijkt ook te moeten vrezen voor zijn ontslag, al krijgt hij nog krediet.

Na de nederlaag tegen KAS Eupen klonk het dat Cercle Brugge denkt aan een ontslag van Mercadal. Dat weerlegt voorzitter Frans Schotte. "De trainer is niet het probleem en hem ontslaan is niet de oplossing", gaf hij aan in Het Laatste Nieuws.

"Elke dag wordt er geëvalueerd, met Oleg Petrov (ondervoorzitter en bij Cercle afgevaardigd bestuurder, red.) of met Nicolas Holveck (CEO, red.)", voegt technisch directeur François Vitali er nog aan toe. "Mercadal krijgt verder vertrouwen. Als iemand schuld treft voor de malaise, ben ik dat. Als sportief directeur ben ik de eerste verantwoordelijke voor de samenstelling

Toch lijkt men bij Cercle Brugge al aan een plan B te werken. Er werd volgens Het Laatste Nieuws al gekeken naar mogelijke opvolgers van Mercadal. Zo werden de namen van Cedomir Janevski, Bernd Storck en Mircea Rednic genoemd.

Update: Volgens La Dernière Heure wordt ook Yannick Ferrera genoemd bij Cercle- Brugge. Het krediet van coach Fabien Mercadal lijkt bijna op bij Groen-Zwart. De 38-jarige Ferrera heeft al een tijdje geen club na zijn ontslag bij Waasland-Beveren in november 2018.