Degryse spaart Kompany niet: 'Kies voor een vaste elf bij Anderlecht'

Degryse spaart Kompany niet: 'Kies voor een vaste elf bij Anderlecht'

30-09-2019 06:58 Laatste update: 08:47
11

Bij RSC Anderlecht lijkt de bodem stilaan bereikt. Ook de partij tegen Waasland-Beveren wist het zondag niet te winnen. Het werd 0-0 tegen de Waaslanders. Marc Degryse stelt zich serieus wat vragen bij de keuzes van Vincent Kompany.

Tegen Waasland-Beveren koos speler-trainer Kompany opnieuw voor een sterk gewijzigde elf. Daarin kreeg onder andere Peter Zulj opnieuw een basisplek. "Ik vind dat Kompany een keer met een vaste elf moet spelen", is Degryse streng in Het Laatste Nieuws.

"De keuze voor Zulj was eigenaardig, tegen Club Brugge mocht Trebel spelen en nu zat hij niet in de selectie. Ook van Gerkens was er geen spoor meer en ook Cobbaut zat op de bank. Kompany moet echt een keer met een vaste elf gaan spelen. Zo veel verandering zorgt niet voor automatismen, zo smeed je geen ploeg", aldus de analist.

Volgens Degryse gaat Kompany dan ook flink in de fout. We zijn tien wedstrijden ver met de bekerwedstrijd bijgerekend en er staat nog altijd geen ploeg. Door de slechte resultaten zie je ook dat de spelers met een gebrek aan vertrouwen zitten. Yari Verschaeren is nog een schim van de speler die hij vorig jaar was. Na de kwalificatie tegen Beerschot zei ik dat er nog veel werk op de plank lag en dat is niet veranderd, integendeel", besluit hij.