Preud’homme betreurt wangedrag van fans: Jammer genoeg maak ik de regels niet

Preud’homme betreurt wangedrag van fans: "Jammer genoeg maak ik de regels niet"

29-09-2019 22:15 Laatste update: 22:19
2

Standard is zijn leidersplaats kwijt na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Charleroi. Michel Preud’homme reageerde bij Sporza en was na afloop vooral tevreden over de mentaliteit van zijn spelers.

"Er zat meer in vandaag maar de spelers hebben alles gegeven tot op het einde", looft Preud’homme zijn spelersgroep. Preud’homme hekelde wel het bij vlagen potige spel van Charleroi. "We probeerde te voetballen, maar werden op allerlei manieren onderbroken", aldus de oefenmeester van Standard.

Preud’homme had echter ook lof voor Charleroi. "Het is niet makkelijk tegen Charleroi. Alles zit dicht, ze zijn fysiek heel sterk." Ook over het eerst afgekeurde, en dan toch toegekende doelpunt van Charleroi had Preud’homme een mening klaar. "Het was onverwacht want iedereen hoorde de scheidsrechter fluiten voor een duwfout. Dan nog naar de VAR gaan vind ik raar."

Ten slotte waren er net als bij de Limburgse derby, ook ditmaal incidenten met supporters. Preud’homme betreurt het gedrag van de fans en de lakse regels. "Het is iets wat voortdurend gebeurt in België. Gisteren nog, nu ook vandaag. Jammer genoeg maak ik de regels niet", besluit de coach.