Davies legt opvallende keuze voor Žulj uit: Dat wou ik vandaag voorkomen

Davies legt opvallende keuze voor Žulj uit: "Dat wou ik vandaag voorkomen"

29-09-2019 21:09
21

Peter Žulj kreeg zondagnamiddag opnieuw een basisplaats bij RSC Anderlecht. De Oostenrijker kreeg de voorkeur op Adrien Trebel, die vorige week wel nog speelde in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge (2-1).

De Franse middenvelder zat tegen Waasland-Beveren (0-0) opnieuw niet in de selectie. "Žulj geeft ons meer defensieve stabiliteit", verklaarde Simon Davies over zijn keuze aan Het Laatste Nieuws. "Tegen Beerschot kregen we twee goals binnen op stilstaande fases en dat wou ik vandaag voorkomen. Maar Adrien traint nog altijd goed."

De assistent van Vincent Kompany heeft begrip voor de onvrede bij de supporters na de nieuwe wanprestatie. "Alles wat wij doen is voor de club en de fans. Ik vond onze jonge ploeg na de pauze goed voetbal brengen, alleen in de eerste helft oogden we vermoeid. Als we de kansen in die tweede helft afwerken, krijg je een ander verhaal."

"Maar dat was niet het geval, dus zie je frustraties bij de fans. Sommigen werden kwaad en dat kan ik hen niet verwijten. Ze steunen de club, ze geven hun geld eraan uit en dan moeten we ze ook terugbetalen met overwinningen", besloot Davies.