Leicester is 'op kampioenskoers' na voetbalshow tegen onthutsend Newcastle

Leicester is 'op kampioenskoers' na voetbalshow tegen onthutsend Newcastle

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 20:18zo 29-09-2019 om 20:18

Leicester City heeft dankzij een 5-0 thuiszege op Newcastle United de derde plaats in de Premier League veroverd. Mede door die ruime zege heeft de ploeg van Brendan Rodgers een betere seizoensstart dan in het kampioensjaar 2016.

Leicester, met, Youri Tielemans en Dennis Praet in de basisploeg, staat na een 5-0 thuiszege op Newcastle derde in de Premier League en beleeft een betere seizoensstart dan in het kampioensjaar 2016. De ploeg van trainer Brendan Rodgers speelde een uitstekende wedstrijd en profiteerde daarnaast ook van een rode kaart voor Isaac Hayden, die vlak voor rust een ongekende doodschop uitdeelde op Praet. Op dat moment stond het al 1-0 voor Leicester dankzij Ricardo Pereira.

Na rust liep Leicester definitief weg bij het bezoek uit Noord-Engeland. Jamie Vardy (twee goals), Paul Dummett (eigen doelpunt) en Wilfried Ndidi zorgden ervoor dat de teller voor de thuisploeg uiteindelijk op vijf eindigde. De kampioen van 2016 beleeft daarmee een betere seizoensstart dan vier jaar geleden, want Leicester staat na zeven wedstrijden met veertien punten derde. Koploper Liverpool is nog foutloos en heeft zeven punten meer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws