Politie van Sint-Truiden is duidelijk: Er is geen nieuw overleg geweest

Politie van Sint-Truiden is duidelijk: "Er is geen nieuw overleg geweest"

29-09-2019 20:51
18

Zaterdagavond werd de Limburgse derby tussen KRC Genk en Sint-Truiden stilgelegd. Verschillende bronnen meldden dat de politie die beslissing nam, maar volgens de politiezone van Sint-Truiden nam de wedstrijdleiding die beslissing. Dat zou betekenen de wedstrijd moet herspeeld worden achter gesloten deuren en dat beide ploegen twee punten verliezen.

"De wedstrijd werd door de veiligheidsdiensten en de clubs grondig voorbereid. De nodige maatregelen werden genomen opdat de supporters in alle veiligheid de wedstrijd konden bijwonen", verklaarde de politiezone van Sint-Truiden in een persbericht. "Tijdens de wedstrijd deden er zich echter ernstige incidenten voor in het stadion. Nadat voorwerpen op het veld gegooid werden door STVV-supporters, besliste de wedstrijdleiding om de wedstrijd tijdelijk te staken."

"Hierbij is overleg geweest tussen de match delegate van de voetbalbond, de veiligheidscel en de scheidsrechter. Nadat bijkomende maatregelen werden genomen, is de wedstrijd hervat. Bij het volgende incident, waarbij de Genk-supporters het veld probeerden te bestormen, werd door de politie snel ingegrepen om de veiligheid te verzekeren. De scheidsrechter besliste hierna om de wedstrijd af te fluiten. Wij willen benadrukken dat er bij dit incident geen nieuw overleg geweest is met de veiligheidsdiensten en dat deze beslissing door de wedstrijdleiding werd genomen."

"Wij betreuren dat deze derby ontsierd werd door onregelmatigheden, terwijl voetbal eigenlijk een feest moet zijn. De aanstokers van de incidenten zullen aan de hand van de camerabeelden geïdentificeerd worden en de nodige processen-verbaal zullen worden opgesteld. Wij rekenen er echter ook op dat zowel de bond als de beide clubs hun verantwoordelijkheid nemen om het gedrag van hun supporters streng te veroordelen."

Mogelijk worden beide clubs nu zwaar gestraft voor de ongeregeldheden. Wanneer een wedstrijd gestaakt wordt door de wedstrijdleiding, moet die match immers herspeeld worden achter gesloten deuren. Bovendien zullen beide ploegen dan sowieso twee punten verliezen.