Standard en Charleroi spelen gelijk na tumultueuze derby, weer match stilgelegd

29-09-2019 20:10 Laatste update: 20:18
4

De Waalse derby tussen Standard Luik en Sporting Charleroi heeft een tumultueuze match opgeleverd. De wedstrijd werd in de slotfase stilgelegd nadat supporters met vuurpijlen begonnen te gooien. Uiteindelijk werd de partij wel hervat, maar aan de 1-1 stand veranderde niets meer.

De bezoekers uit Charleroi lagen onder in het veldspel, maar kregen wel de beste kansen in de eerste helft. Massimo Bruno zijn vizier stond echter niet goed afgesteld, terwijl Mamadou Fall op Arnaud Bodart botste. Aan de overkant moest Nicolas Penneteau twee keer zijn kunnen tonen op pogingen van Mergim Vojvoda.

Vlak voor de rust kon Charleroi één van zijn kansen toch benutten. Ryota Morioka zag een eerste poging nog gestopt door Bodart, maar twee minuten later kopte de Japanner de 0-1 tegen de touwen. De treffer werd eerst afgekeurd door scheidsrechter Bram Van Driessche, maar de VAR zette die fout meteen recht.

Niet thuisploeg Standard, maar Charleroi kwam opnieuw het best uit de kleedkamer. Núrio Fortuna haalde uit vanuit een scherpe hoek, maar Bodardt voorkwam de 0-2 met een knappe redding. Nadien nam Standard wel het heft in handen. Lestienne viseerde de verste hoek. Zijn schot zoefde maar net naast de paal.

Even later kwam Avenatti goed voor zijn bewaker, maar hij miste zijn afwerking. Standard bleef druk zetten en kwam akelig dicht bij de gelijkmaker. Avenatti werkte de hoekschop met zijn schouder tot bij Vanheusden en die kopte van dichtbij op de bovenkant van de lat.

Charleroi kreeg het moeilijk, maar kon gaandeweg in de tweede helft dreigen op de counter. Fall kon Standard een uppercut. hij stevende alleen richting Bodart, maar de aanvaller kon zijn poging niet kadreren. Voor de Rouches kon Amallah nog eens dreigen, maar zijn kopbal ging naast.

Standard bleef in de slotfase zoeken naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Paul-José Mpoku mocht aanleggen voor een vrije trap en hij gaf met een vreemde bal Penneteau het nakijken.

Kort na de gelijkmaker van Standard ontstond er commotie op Sclessin. De supporters van Charleroi begonnen met voetzoekers te gooien, waarna ref Van Driessche besloot de spelers naar binnen te sturen. Na de herneming kreeg Standard nog een uitstekende kans via Vanheusden, maar uiteindelijk kon geen van beide ploegen nog scoren waardoor een tumultueuze Waalse derby op een 1-1 eindigde.

Door dit gelijkspel staat Club Brugge na deze speeldag aan de leiding in de Jupiler Pro League. De troepen van Philippe Clement hebben twintig punten uit acht wedstrijden. Standard volgt op de tweede plaats met negentien punten uit negen wedstrijden. Charleroi blijft in de middenmoot bengelen op de negende plaats.