Zware kritiek na STVV - Racing Genk: Politie moest sneller ingrijpen

Zware kritiek na STVV - Racing Genk: "Politie moest sneller ingrijpen"

29-09-2019 12:00
21

De Limburgse derby van zaterdagavond was geen reclame voor het voetbal, en dat had vooral met de fans te maken. Stef Wijnants moest met lede ogen aanzien dat die het heel bont maakten. Ook de politie blijft voor hem niet buiten schot.

"Het is zeer triest", vertelt de commentator bij Sporza. "In het anders zo vredige Limburg zijn er blijkbaar heel wat jongens die niet meer weten hoe zich te gedragen als het de derby tussen STVV en Racing Genk is."

De match werd uiteindelijk definitief stilgelegd toen de bezoekers uit Genk hun 'kooi' begonnen af te breken. "Wat vast staat, is dat de politie veel sneller had moeten ingrijpen. De boarding was al een tijdje aan het stukgaan. De politie is pas voor dat vak komen staan toen het al te laat was. Ze hadden ervoor moeten zorgen dat dat niet gebeurde", vertelt Wijnants.

Beide clubs moeten nu vrezen voor een zware sanctie, onder meer ook met puntenaftrek. "De gevolgen voor de clubs? Ik denk dat er vrij snel een uitspraak kan zijn, maar als beide clubs twee punten moeten inleveren, zullen er toch nog heel wat advocaten aan te pas komen."