STVV-voorzitter reageert op woede bij KRC Genk: Ik zie probleem niet

STVV-voorzitter reageert op woede bij KRC Genk: "Ik zie probleem niet"

29-09-2019 09:15 Laatste update: 09:49
65

Bij KRC Genk waren ze zaterdagavond bijzonder kwaad na de 3-3 op Stayen. STVV kon nog drie keer scoren nadat de match even werd stilgelegd. Voorzitter David Meekers van STVV vindt echter dat zijn team een punt verdient.

"Ik zie het probleem niet", reageert Meekers bij Sporza. "De match is stilgelegd bij een hoekschop van ons en is hervat bij een hoekschop. Wij waren daarvoor al naar voren getrokken. Dat die hoekschop meteen binnen ging, was het keerpunt."

Meekers vindt het bijzonder spijtig dat de match voortijdig is stilgelegd. "Scheidsrechter Visser heeft Genk-voorzitter Croonen en mij toegesproken. Het is niet zijn beslissing, maar wel van de politie. Die stelde dat ze de veiligheid van de spelers en de toeschouwers niet meer gegarandeerd kon worden. Hij had dus geen andere keuze dan de wedstrijd te beëindigen."

STVV en KRC Genk leven nu in onzekerheid. "Er zal nu een rapport worden opgemaakt en dan moeten ze maar oordelen wat de eindstand wordt. Ik kan niet anders zeggen dat de match werd stilgelegd toen er zich ongeregeldheden, of laat het ons eigenaardigheden noemen, voordeden in het bezoekende vak. Dat heeft iedereen gezien. Beide clubs geen punten, dat zouden we wel allebei niet verdienen."