Hazard en Courtois raken niet voorbij Atlético Madrid in saaie Madrileens derby

28-09-2019 22:53
4

Atlético Madrid en Real Madrid zijn in de eerste Madrileense derby van dit seizoen niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd kwam maar niet los en beide ploegen hadden eigenlijk geen recht op de winst.

De verwachtingen waren vooraf zoals altijd hooggespannen, maar de Madrileense derby kon geen moment vermaken. Beide ploegen speelden vooral om niet te verliezen en dat resulteerde dan ook in een vreselijk saaie eerste helft. De ploeg die nog het meeste liet zien was Real, dat de reflexen van Atlético-goalie Jan Oblak twee keer wist te testen. Die bleken in orde.

Ook na rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Atlético stelde teleur en wist pas in de negentigste minuut voor het eerst op doel te schieten. Het publiek in Wanda Metropolitano veerde alleen op toen de scheidsrechter een penaltyclaim van Los Rojiblancos wegwuifde.

Omdat Real via Gareth Bale (liet enorme kans liggen) en Karim Benzema (schitterende redding Oblak) de trekker ook niet over wist te halen eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0. Daardoor houdt De Koninklijke voorlopig de eerste plaats in de Primera División in het bezit, maar dat kan binnenkort verleden tijd zijn. Als Real Sociedad zondagavond bij Sevilla wint zijn de Basken de nieuwe lijstaanvoerder.