28-09-2019 20:54 Laatste update: 22:20
1

Borussia Dortmund heeft voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga, terwijl de zorgen van Phillip Cocu bij Derby County licht afnemen door een thuiszege op Birmingham.

Borussia Dortmund - Werder Bremen 2-2
Net als vorige week (2-2 tegen Eintracht Frankfurt) heeft Dortmund weer niet gewonnen in de Bundesliga. Werder Bremen verliet het Signal Iduna Park met een punt, Milot Rashica (goal) en Davy Klaassen (assist) waren verantwoordelijk voor de 0-1, waarna Mario Götze en Marco Reus nog voor rust de wedstrijd omdraaiden. Bij de goal van Reus gaf Hazard de assist. In de tweede helft zorgde Marco Friedl voor de 2-2 ei dstand. Door het puntenverlies loopt Bayern (met veertien uit zes koploper) steeds verder weg bij Dortmund. Die ploeg staat nu zevende met elf punten.

Derby County - Birmingham 3-2
Phillip Cocu heeft een roerige week met Derby County positief afgesloten. Na het teamuitje van afgelopen week, dat volledig uit de klauwen liep en aanvoerder Keogh zijn seizoen kostte, wonnen The Rams op eigen veld na een intense wedstrijd van Birmingham. Chris Martin en Martyn Waghorn zetten Derby op een 2-0 voorsprong, waarna Birmingham via Gary Gardner en Ivan Sunjic weer langszij kwam.

De gasten kregen daarna een enorme kans om voor de derde keer te scoren in Derby, maar Lukas Jutkiewicz miste een penalty. Dat kwam Birmingham duur te staan, want vier minuten later was het de ploeg van Cocu die weer op voorsprong stond. Jamie Paterson was een kwartier voor tijd belangrijk met een goal die uiteindelijk de winnende was. Derby heeft daarmee voor het eerst sinds 5 augustus weer eens gewonnen.

Sampdoria - Internazionale 1-3
Alexis Sánchez eiste de hoofdrol op in Genua, waar koploper Inter uiteindelijk drie punten pakte tegen hekkensluiter Sampdoria. De Chileen kwam net als Stefano Sensi in de eerste helft tot scoren, maar werd na rust weggestuurd met zijn tweede gele kaart. De thuisploeg profiteerde van het overtal en kwam via Jakub Jankto (1-2) ook weer terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was voor Roberto Gagliardini. Hij herstelde de marge van twee goals en daarmee waren de punten wel binnen voor de Nerazzurri. Inter is voorlopig nog foutloos na zes speelronden in de Serie A: het heeft nu achttien punten. Romelu Lukaku viel in de tweede helft in.

Athletic Bilbao - Valencia 0-1
Valencia kan met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd tegen Ajax in de Champions League aanstaande woensdag. Op bezoek bij Athletic Bilbao won de ploeg van coach Albert Celades met 0-1 van Bilbao. Denis Cheryshev schoot in de eerste helft de 0-1 achter Bilbao-keeper Unai Simon na een geweldig uitgespeelde aanval.

Aanstaande woensdagavond speelt Cillessen met Valencia tegen zijn oude club Ajax. De wedstrijd in Mestalla begint om 21:00 uur.

Olympique Lyon - FC Nantes 0-1
Olympique Lyon heeft zich in eigen huis geblameerd tegen Nantes. De ploeg, waar Jason Denayer 85 minuten speelde, verloor met 0-1. Lyon had in het begin van de wedstrijd de overhand en kreeg een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar naarmate de eerste helft vorderde nam Nantes het initiatief over. Dit leverde voor rust nog geen doelpunten op.

Na rust was het wel raak voor de uitploeg. Na ongeveer 60 minuten spelen schoot Lyon-speler Fernando Marcal de bal knullig tegen het been van Samuel Moutoussamy, waarna de bal met een rare carembool over Lyon-keeper Anthony Lopes in het doel viel. In het vervolg van de wedstrijd kon ook Depay er niet voor zorgen dat Lyon het resultaat om kon draaien.