City maakt geen fout bij taai Everton, weer een assist van De Bruyne

City maakt geen fout bij taai Everton, weer een assist van De Bruyne

Gepubliceerd: zaterdag 28 september 2019 om 20:32za 28-09-2019 om 20:32

Manchester City heeft de lastige uitwedstrijd bij Everton tot een goed einde weten te brengen. De regerend landskampioen in Engeland had het moeilijk op Goodison Park, maar een rake vrije trap van Riyad Mahrez leverde de ploeg van Pep Guardiola toch de punten op.

Everton maakt het in eigen huis veel topploegen lastig en ook Manchester City ondervond dat. De openingsfase in Liverpool was open en aantrekkelijk, waarin het bezoek uiteindelijk ook een goal op de borden zette. De loepzuivere voorzet was van Kevin de Bruyne, waarna Gabriel Jesus de bal gecontroleerd binnenknikte: 0-1.

City hoopte wellicht dat het de dadendrang van Everton kon stuiten met de openingstreffer, maar niets was minder waar. Tien minuten na de openingsgoal van de Braziliaanse spits van de ploeg van Guardiola was het namelijk alweer gelijk: een wippertje van Séamus Coleman werd door Dominic Calvert-Lewin al vallend ingekopt.

Dit alles gebeurde voordat de spelers aan de thee mochten in Liverpool. Na de rust probeerde de regerend landskampioen de touwtjes in handen te nemen, maar de spelers van Everton knokten voor een resultaat en hielden daar lang uitzicht op. Een staaltje individuele klasse van Riyad Mahrez, die twintig minuten voor tijd een vrije trap knap in de hoek plaatste, maakte uiteindelijk het verschil.

In de slotfase besliste Raheem Sterling met zijn honderdste goal in het shirt van City het duel (1-3), waarmee de punten definitief binnen waren voor Guardiola en zijn mannen. De zege brengt Man City naar de tweede plaats met zestien punten uit zeven wedstrijden. Koploper Liverpool is nog altijd foutloos en heeft vijf punten meer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws