Zonder zorgen naar Madrid, Club Brugge rolt tienkoppig Mechelen helemaal op

Zonder zorgen naar Madrid, Club Brugge rolt tienkoppig Mechelen helemaal op

28-09-2019 19:48
47

Club Brugge kan zonder zorgen afreizen naar Madrid om Real partij te geven. Zaterdag won Blauw-Zwart haar generale repetitie met 0-5 van KV Mechelen. Malinwa speelde een uur met tien man na rood voor Rob Schoofs

Met het oog op het Champions League-duel van Club Brugge tegen Real Madrid was de opdracht voor Blauw-Zwart Achter de Kazerne vooraf duidelijk: winnen zonder veel krachten te verliezen. Dat lukte ook. Na een gesloten openingsfase deed Diatta na 18 minuten de netten trillen. Dik 10 minuten later zat Club Brugge helemaal in het zadel. Schoofs kreeg eerst geel na een tik op de enkels van Diatta, maar na het zien van de beelden trok Laforge rood.

Invallers Diagne en Schrijvers scoren
In de tweede helft mocht Diagne een halfuur voor het einde invallen. De huurling van Galatasaray maakte zijn eerste twee treffers voor Club Brugge. Zijn eerste goal tegen Mechelen was mogelijk zijn simpelste doelpunt uit zijn loopbaan. Na een corner viel de bal voor zijn voeten en van dichtbij mocht Diagne raak trappen. Zijn tweede van de avond kwam er na goed voorbereidend werk van Diatta en Vormer.

Met Mechelen helemaal in de touwen mocht ook die andere invaller zijn goaltje meepikken. Schrijvers zorgde voor de 0-4. De eindstand werd uiteindelijk door Vanaken op het bord gezet. Door de zege springt Club Brugge weer naar de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart telt nu twintig punten. Mechelen vinden we terug op plaats zes met veertien punten.