Barcelona klaart de klus zonder Messi: 0-2 zege op het veld van Getafe

28-09-2019 18:24
4

FC Barcelona heeft voor het eerst sinds april een uitduel in de Primera Division gewonnen. De ploeg van coach Ernesto Valverde sprankelde niet op bezoek bij Getafe, maar goals van Luis Suárez en Júnior Firpo volstonden voor de drie punten: 0-2.

Barça moest onder meer Lionel Messi, Jordi Alba en tienersensatie Ansu Fati missen door blessures. Hun gemis deed zich voelen, want de Catalanen konden niet overtuigen in het Coliseum Alfonso Pérez. Ter Stegen vertolkte voor rust een hoofdrol. De Duitse doelman hield Ángel Rodríguez van scoren af en drukte ook aanvallend zijn stempel. Hij onderschepte kort voor rust een dieptepass en stuurde vergolgens Suárez weg met een schitterende bal. De Uruguayaan rondde af met een lobje, nadat hij eerder op aangeven van Frenkie de Jong nog naliet om de score te openen.

In de tweede helft hielp Getafe-keeper David Soria de Spaanse kampioen verder op weg. Hij verwerkte een schot van Carles Pérez niet goed, waarna Júnior Firpo attent reageerde en zijn eerste doelpunt voor Barça maakte. Hij gooide het duel daarmee in het slot. De tweede gele kaart voor Clement Lenglet was wel een smetje. Desondanks kan Barça zaterdagavond rustig de topper tussen Atlético Madrid en Real Madrid aanschouwen. De Catalanen hebben nu dertien punten, één minder dan Real, maar net zo veel als Atlético.